02.12.2019

„Dobry przepis na bezpieczeństwo” – ostatnie szkolenie dla pracodawców

W dniu 28.11.2019 r. w siedzibie Okręgowego Inspektoratu Pracy w Katowicach odbyło się trzecie szkolenie przeprowadzone dla zakładów zajmujących się produkcją, przetwórstwem i konserwowaniem mięsa oraz wyrobów z mięsa.


DSC0380
 

Podczas szkolenia przedstawiono pracodawcom ideę programu opartą na zasadzie samokontroli, następnie poinformowano pracodawców, że przy pomocy przygotowanych przez PIP narzędzi „Listy kontrolnej z komentarzem” oraz korzystając z pomocy inspektora pracy identyfikują występujące w zakładzie nieprawidłowości i wdrażają działania naprawcze.

Marek Skorus - Starszy inspektor pracy z Sekcji Nadzoru i Kontroli w Okręgowym Inspektoracie Pracy przedstawił zagadnienia z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa pracy w zakładach branży mięsno-wędliniarskich.

 

DSC0389
 

Uczestnicy szkolenia wysłuchali wykładów na tematy ogólnych wymogów bezpiecznej organizacji prac, jak i identyfikacji zagrożeń wynikających ze specyfiki tej branży.

W trakcie spotkania przekazano materiały promocyjne oraz wydawnicze związane z realizowanym programem.

 

 

autor: JF


GIP Przejdź do GIP
Porady prawne

Kalendarium

PWŚCPSN
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Wypadki


  • banner146587
  • banner49833
  • banner146585
  • banner146588
  • banner146589
  • banner146586
  • banner205937
  • banner193275
  • banner201674