• RSS
  • Wersja tekstowa
17.05.2021

Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach zajmujących się przetwórstwem mięsa

Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach zaprasza pracodawców z terenu województwa śląskiego do udziału w programie prewencyjnym pn. Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach zajmujących się przetwórstwem mięsa.

Celem przedsięwzięcia jest doprowadzenie do poprawy stanu przestrzegania przepisów prawa pracy, w szczególności bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach zajmujących się przetwórstwem mięsa.

Ponadto pracodawcy, którzy zdecydują się na udział w programie prewencyjnym opartym na zasadzie samokontroli, uzyskują pomoc inspektorów pracy w efektywnym dostosowaniu przedsiębiorstwa do obowiązującego prawa.

W dniu 28.05.2021 r. o godzinie 10:00 odbędzie się bezpłatne szkolenie za pomocą komunikatora Microsoft TEAMS. Link do szkolenia zostanie udostępniony po przesłaniu karty zgłoszenia. 

W trakcie szkolenia specjalista wyjaśni jakie wymagania prawne i standardy BHP powinien spełnić pracodawca, aby uczynić zakład bardziej bezpiecznym. Dla pracodawców uczestniczących w szkoleniu oferujemy bezpłatne wydawnictwa związane z realizacją ww. programu prewencyjnego oraz pomoc merytoryczną przez cały okres realizacji programu.

Zgłoszeń do udziału w szkoleniu można dokonać drogą elektroniczną na adres: promocja@katowice.pip.gov.pl lub pocztą tradycyjną na adres: Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach, 40-158 Katowice, ul. Owocowa 6 – 6a wypełniając i przesyłając kartę zgłoszenia.

Karta zgłoszenia udziału w programie prewencyjnym Państwowej Inspekcji Pracy - „BHP w zakładach przetwórstwa mięsa” - w załączeniu.

Szczegółowe informacje o programie prewencyjnym:

http://www.bhpnatak.pl/html/program_prewencyjny.html

 

autor: AT

Pobierz


GIP Przejdź do GIP Porady prawne

Kalendarium

PWŚCPSN
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234

Wypadki