• RSS
  • Wersja tekstowa

Państwowa Inspekcja Pracy

31.05.2021

Bezpłatne szkolenie online dla pracodawców w ramach programu prewencyjnego „Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach zajmujących się przetwórstwem mięsa”.

W Okręgowym Inspektoracie Pracy w Katowicach w dniu 28.05.2021 r. zorganizowano bezpłatne szkolenie online w ramach programu prewencyjnego Państwowej Inspekcji Pracy pn.  „Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach zajmujących się przetwórstwem mięsa”.

Celem przedsięwzięcia jest doprowadzenie do poprawy stanu przestrzegania przepisów prawa pracy, w szczególności bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach zajmujących się przetwórstwem mięsa. 

Podczas szkolenia przedstawiono założenia oraz ideę programu opartą na zasadzie samokontroli. Ponadto wyjaśniono jakie wymagania prawne i standardy BHP powinien spełnić pracodawca, aby uczynić zakład bardziej bezpiecznym. Poinformowano uczestników, że podczas realizacji programu mogą liczyć na pomoc inspektorów pracy w efektywnym dostosowaniu zakładu pracy do obowiązujących przepisów prawa pracy.

Pracodawcy, którzy wzięli udział w szkoleniu, otrzymają także bezpłatne wydawnictwa Państwowej Inspekcji Pracy.

W szkoleniu organizowanym w ramach programu prewencyjnego „Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach zajmujących się przetwórstwem mięsa” wzięło udział 27 pracodawców.

autor: AT

GIP Przejdź do GIP Porady prawne

Kalendarium

PWŚCPSN
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Wypadki